Vandelanotte: familiebedrijf als DNA 

FAM._VANDELANOTTE-05.jpg

Toen Roger Vandelanotte er in 1948 solo aan begon, had hij wellicht niet durven dromen dat zijn bedrijf vandaag 8 vestigingen en bijna 300 medewerkers zou tellen. Vanuit Kortrijk veroverde hij samen met zijn zonen Koen en Hein en kleinzoon Nikolas de rest van Vlaanderen, Brussel én Wallonië. Het succesrecept? Professionaliteit gecombineerd met vertrouwen en een stevige dosis gezond verstand.


De kracht van vertrouwen

Wat begon als boekhoudkantoor in 1948, is anno 2017 uitgegroeid tot een top-10 accountancy- en auditkantoor met een veelomvattende waaier aan diensten. “Accountancy vormt 60% van onze business en audit 20%. Daarnaast bieden we ‘special services’ aan: fiscaal en juridisch advies, sociaal recht, werving en selectie, corporate finance, risk management en sinds kort ook Cyber Security en Subsidieadvies. Ondernemingen hebben veel ambities en om die waar te maken, hebben ze nood aan het beste advies. Wij streven ernaar om de vertrouwenspersoon te zijn van onze klanten, zodat ze weten dat ze met al hun vragen bij ons terecht kunnen,” vertelt Nikolas.


Familiebedrijf als grote troef

“Ons klantenbestand is een mix van kleine ondernemingen en grote KMO’s, in veel gevallen familiebedrijven. Doordat we zelf een familiale onderneming zijn, kunnen we onze klanten optimaal begeleiden richting succes. De uitdagingen waarmee zij te maken krijgen, zoals de nood aan professionalisering en de vraagstukken rond familiale opvolging, zijn immers herkenbaar voor ons. We spreken dezelfde taal als onze klanten en zo schrijven we mee aan hun verhaal. Dit is zonder twijfel één van onze grootste troeven. Trouwens, mijn grootvader – intussen de 95 voorbij – komt nog geregeld langs in het bedrijf en dat wordt door alle medewerkers erg geapprecieerd. Het bedrijf zit echt in het DNA van onze familie en omgekeerd,” vertelt Nikolas trots.

 

Groei als voornaamste drijfveer

Corporate20beeld201_jpg.jpg

De ambitie van Vandelanotte is om een steeds grotere speler te worden op de markt. Vandaag telt het bedrijf 8 kantoren en stelt het 290 mensen te werk. “We willen blijven groeien, zowel qua aantal kantoren en mensen als op vlak van dienstverlening. Onze sector evolueert voortdurend en de ‘klassieke’ boekhouding gebeurt vandaag voor een groot deel automatisch. Betekent dit dat het vak van boekhouder zal verdwijnen? Uiteraard niet, want de gegevens moeten nog steeds correct geïnterpreteerd worden door een professional. Het zorgt er wel voor dat we op zoek moeten naar oplossingen om een antwoord te bieden aan de toenemende digitalisering. Als we erin slagen om de vertrouwenspersoon van onze klanten te blijven, dan kunnen we zeggen dat we succesvol zijn.

Diversiteit

Vandelanotte is zeer actief met haar diverse diensten in tal van sectoren, zoals de bouwsector, transportsector, medische sector, not for profit sector en professionele dienstverlening alsook in de wereld van startups en scale-ups. Internationaal zijn we lid van LEA (Leading Edge Alliance), deze alliantie van onafhankelijke accountants- en consultancykantoren is de tweede grootste Internationale Accountancy- en Auditvereniging ter wereld en aanwezig in meer dan 100 landen. Daarnaast zijn we ook lid van JPA International tevens actief over 51 landen.

 

Meer weten? Check www.vandelanotte.be