BEKIJK ONZE 6 PIJLERS:
Mobiliti App: neem deel aan het proefproject en experimenteer met technologische innovatie op vlak van duurzame mobiliteit
< TERUG NAAR OVERZICHT

 

‘De Prijkels wordt proefkonijn voor carpoolapp’ kopt Het Laatste Nieuws van 19/5 (krantenartikel te lezen via deze link) en we hebben hier de medewerking van jullie volop voor nodig!

 

Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) onderzoekt of de carpool App, Mobiliti, het vertrouwen in carpooling kan verbeteren door het opzetten van een gesloten netwerk bestaande uit de bedrijven van De Prijkels en uitzendkantoor Actief Interim. Tijdens het proeftraject wordt de Mobiliti App ontwikkeld door Howest en getest door een testgroep van gebruikers. De gebruikers van de Mobiliti App bestaan uit werknemers van de bedrijven van de bedrijvenzone De Prijkels enerzijds en uitzendkrachten van Actief Interim anderzijds. De gebruikers worden toegevoegd aan het Mobiliti platform door het bedrijf en Actief Interim.

 

De Mobiliti App zal worden getest bij de doelgroep en de locatie waar de nood aan mobiliteit het hoogst is. De Prijkels is moeilijk bereikbaar als men een duurzame mobiliteitskeuze wil maken. De meeste werknemers pendelen dagelijks met hun wagen alleen naar het werk. Voor de doelgroep van studenten en schoolverlaters die op een bedrijventerrein een stage lopen, duaal leren (leren en werken combineren) toepassen of een job willen uitoefenen, is bereikbaarheid een groot probleem. Geen passend aanbod van het openbaar vervoer, geen rijbewijs of geen wagen zijn slechts enkele oorzaken. Met de Mobiliti App willen we de doelgroep met een mobiliteitsvraag op een veilige manier verbinden met het aanbod aan ritten. Het bedrijventerrein wordt bereikbaar voor deze jongeren en de bedrijven zelf kunnen makkelijker de juiste werkkrachten aantrekken. Natuurlijk kan de Mobiliti App ook werknemers van het bedrijventerrein onderling met elkaar connecteren! Daarvoor hebben we voldoende testpersonen nodig en dus bedrijven die instappen in het proefproject. Testen bestaat uit het ingeven van ritten in de Mobiliti App die je als pendelaar (chauffeur) sowieso al doet naar De Prijkels en deze open stelt om te delen met personen die een rit aanvragen of zoeken (als passagier) via de Mobiliti App. Testen van de Mobiliti App staat gepland midden oktober-november.

 

KENNISMAKINGSSESSIES

Om voldoende kritische massa te hebben om vraag en aanbod met elkaar te matchen richten we ons in eerste instantie op het management van de bedrijven. We willen dat er massaal veel bedrijven in het proefproject meestappen en we doen dit door jullie te informeren over de Mobiliti App, tijdens de kennismakingssessies over de middag van 12:15-12:45 op 6 en 8 juli en 24 en 26 augustus.

Inschrijven kan via DEZE LINK (voorlopig via Teams, de link kan intern gedeeld worden). Wenst u als bedrijf betrokken te worden door een korte getuigenis over duurzame mobiliteit, bereikbaarheid of gewoon uw interesse in het project te uiten? Laat het de projectmanager Astrid weten via astrid.stroobandt@howest.be om verder af te spreken. Dit kan in de vorm van een filmpje ter plaatse, schermopname,…

 

MOBILITEITSBEVRAGING

Tot slot willen we over mobiliteit heel wat data verzamelen. Vandaar nog een korte oproep om de mobiliteitsbevraging https://forms.gle/6fTyowBZ37hqr2Ct7 in te vullen!