Mobiliti App: neem deel aan het proefproject en experimenteer met technologische innovatie op vlak van duurzame mobiliteit
< TERUG NAAR OVERZICHT

 

‘De Prijkels wordt proefkonijn voor carpoolapp’ kopt Het Laatste Nieuws van 19/5 (krantenartikel te lezen via deze link) en we hebben hier de medewerking van jullie volop voor nodig!

 

Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) onderzoekt of de carpool App, Mobiliti, het vertrouwen in carpooling kan verbeteren door het opzetten van een gesloten netwerk bestaande uit de bedrijven van De Prijkels en uitzendkantoor Actief Interim. Tijdens het proeftraject wordt de Mobiliti App ontwikkeld door Howest en getest door een testgroep van gebruikers. De gebruikers van de Mobiliti App bestaan uit werknemers van de bedrijven van de bedrijvenzone De Prijkels enerzijds en uitzendkrachten van Actief Interim anderzijds. De gebruikers worden toegevoegd aan het Mobiliti platform door het bedrijf en Actief Interim.

 

De Mobiliti App zal worden getest bij de doelgroep en de locatie waar de nood aan mobiliteit het hoogst is. De Prijkels is moeilijk bereikbaar als men een duurzame mobiliteitskeuze wil maken. De meeste werknemers pendelen dagelijks met hun wagen alleen naar het werk. Voor de doelgroep van studenten en schoolverlaters die op een bedrijventerrein een stage lopen, duaal leren (leren en werken combineren) toepassen of een job willen uitoefenen, is bereikbaarheid een groot probleem. Geen passend aanbod van het openbaar vervoer, geen rijbewijs of geen wagen zijn slechts enkele oorzaken. Met de Mobiliti App willen we de doelgroep met een mobiliteitsvraag op een veilige manier verbinden met het aanbod aan ritten. Het bedrijventerrein wordt bereikbaar voor deze jongeren en de bedrijven zelf kunnen makkelijker de juiste werkkrachten aantrekken. Natuurlijk kan de Mobiliti App ook werknemers van het bedrijventerrein onderling met elkaar connecteren! Daarvoor hebben we voldoende testpersonen nodig en dus bedrijven die instappen in het proefproject. Testen bestaat uit het ingeven van ritten in de Mobiliti App die je als pendelaar (chauffeur) sowieso al doet naar De Prijkels en deze open stelt om te delen met personen die een rit aanvragen of zoeken (als passagier) via de Mobiliti App. Testen van de Mobiliti App staat gepland midden oktober-november.

 

KENNISMAKINGSSESSIES

Om voldoende kritische massa te hebben om vraag en aanbod met elkaar te matchen richten we ons in eerste instantie op het management van de bedrijven. We willen dat er massaal veel bedrijven in het proefproject meestappen en we doen dit door jullie te informeren over de Mobiliti App, tijdens de kennismakingssessies over de middag van 12:15-12:45 op 6 en 8 juli en 24 en 26 augustus.

Inschrijven kan via DEZE LINK (voorlopig via Teams, de link kan intern gedeeld worden). Wenst u als bedrijf betrokken te worden door een korte getuigenis over duurzame mobiliteit, bereikbaarheid of gewoon uw interesse in het project te uiten? Laat het de projectmanager Astrid weten via astrid.stroobandt@howest.be om verder af te spreken. Dit kan in de vorm van een filmpje ter plaatse, schermopname,…

 

MOBILITEITSBEVRAGING

Tot slot willen we over mobiliteit heel wat data verzamelen. Vandaar nog een korte oproep om de mobiliteitsbevraging https://forms.gle/6fTyowBZ37hqr2Ct7 in te vullen! 

Econa Archiefvernietiging

Econa organiseert een mobiele archiefvernietiging op woensdag 16 en donderdag 17 februari 2022. Schrijf in tegen uiterlijk donderdag 10 februari 2022. Dit aanbod geldt voor alle ondernemingen, gevestigd te Nazareth en het volledige grondgebied van bedrijvenzone De Prijkels.

"Prijkels Proper" Herfstschoonmaak

Nadat we noodgedwongen enkele edities moesten annuleren - iets met een wereldwijd virus -, zijn we heel opgetogen om te melden dat we op donderdag 21/10 de "Prijkels Proper" Herfstschoonmaak terug kunnen en mogen organiseren.

Infosessie Employee Engagement

Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek over Employee Engagement. Aansluitend maak je kennis met een originele teambuildingactiviteit en tot slot heffen we een glas tijdens een deugddoend netwerkingmoment!

Indian Summer Afterwork 2021

Op vrijdagavond 17/09 nodigen we alle werknemers op de Prijkels uit naar onze Indian Summer Afterwork Party. Het is de bedoeling dat dit één groot Prijkels Personeelsfeest wordt. Vanaf 17u is iedereen welkom op het lounge terras aan de surfput in Deinze (baantje inrijden rechtover de kruising van de E3-Laan en de Oudenaardse Steenweg). We voorzien heerlijke gourmet burgers (vlees én veggie) op de BBQ en de drank zal fris staan. Passeer zeker ook eens aan onze cocktail/mocktailbar. Een DJ zorgt van in het begin voor een leuke afterwork sfeer tot 01u. Dit event is de ideale manier om nog eens een terrasje te doen met de collega's, andere mensen van de zone te leren kennen, te netwerken en een dansje te placeren. Praktisch: Waar? Windsurfing Deinze (op wandelafstand van De Prijkels) Wanneer? vrijdag 17/09 vanaf 17u tot 01u. Ingangstickets: leden in voorverkoop: €5 pp - incl. btw* niet-leden of aan de kassa: €10 - incl. btw (hiervan kan geen factuur opgemaakt worden) Food & drinks: drankkaart €5 of €10 per kaart - incl. btw* Coronamaatregelen: Vanaf 13 augustus kunnen evenementen vanaf 1500 personen opnieuw doorgaan zonder afstandsregels en mondmaskers op voorwaarde dat men werkt met het COVID Safe Ticket. We vragen iedereen aan de ingang zijn/haar COVID Safe Ticket te tonen en rekenen hiervoor op ieders medewerking en begrip. Wie geen COVID Safe Ticket heeft, kan wel binnen mits voorleggen van een negatieve PCR test van max 24u oud. Kan je geen van beide voorleggen, dan kunnen we je helaas niet toelaten. Ieders gezondheid staat dan immers op het spel. *Factuur mogelijk vanaf een bedrag van €50. Tickets of bonnetjes bestellen - Klik hier Schrijf je snel in, het aantal plaatsen is beperkt! Vragen of meer info? info@deprijkels.be

Verkoop 2 percelen op De Poort

Veneco realiseerde de uitbreiding van het bedrijventerrein De Prijkels in Deinze, Nazareth en Kruisem, langs de E17. Het bedrijventerrein is opgedeeld in 5 deelzones, waaronder De Poort. Deze vormt de toegang tot het bedrijventerrein en is bestemd voor bedrijven met een ondersteunende functie en kantoorachtigen. De Poort is een specifieke zone binnen het regionaal bedrijventerrein, gesitueerd op een duidelijke en herkenbare locatie. Door de ligging kunnen extra functies aangetrokken en ondergebracht worden in één of meerdere gebouwencomplexen. Veneco gaat over tot de verkoop van twee percelen grond, gekoppeld aan de verplichting tot realisatie en uitgifte door de koper van twee bedrijfsverzamelgebouwen - kantoorachtigen conform de voorschriften van het PRUP en zoals bepaald in de opdracht. Mogelijk zal Veneco ook een eigen kantoorbehoefte willen invullen in deze gebouwen. Contactgegevens Raf Anthoni: raf.anthoni@veneco.be Documenten Geïnteresseerden kunnen een voorstel indienen uiterlijk tot en met 17 september 2021 om 12.00 u. Het dossier is te downloaden en te bekijken via TED onder de referentie "Veneco-9810-01-bedrijventerrein de Prijkels_De Poort-F02".