Infosessie Employee Engagement
< TERUG NAAR OVERZICHT

Infosessie_Employee_Engagement.jpgUITNODIGING INFOSESSIE


Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek over Employee Engagement.

Aansluitend maak je kennis met een originele teambuildingactiviteit en tot slot heffen we een glas tijdens een deugddoend netwerkingmoment!


Employee Engagement -werknemersbetrokkenheid- is een fundamenteel begrip bij het begrijpen en beschrijven van de relatie tussen een organisatie en haar werknemers, zowel kwalitatief als kwantitatief. Een "geëngageerde werknemer" wordt gedefinieerd als iemand die volledig opgaat in en enthousiast is over zijn werk en zo positieve actie onderneemt om de reputatie en de belangen van de organisatie te bevorderen. Een geëngageerde werknemer heeft een positieve houding ten opzichte van de organisatie en haar waarden. Daarentegen kan een "disengaged" werknemer variëren van iemand die het minimale doet op het werk, tot een werknemer die actief schade toebrengt aan de werkoutput en de reputatie van het bedrijf.

Van een organisatie met een "hoge" werknemersbetrokkenheid mag dan ook verwacht worden dat ze beter presteert dan organisaties met een "lage" werknemersbetrokkenheid.

Werknemersbetrokkenheid verscheen voor het eerst als concept in de managementtheorie in de jaren 1990, en werd wijdverspreid in de managementpraktijk in de jaren 2000, maar het blijft omstreden. Het staat in een niet nader gespecificeerde relatie tot eerdere concepten zoals moreel en werktevredenheid. Ondanks academische kritiek zijn praktijken van werknemersbetrokkenheid goed ingeburgerd in het beheer van human resources en interne communicatie.

Werknemersbetrokkenheid is vandaag synoniem geworden met termen als "werknemerservaring" en "werknemerstevredenheid". De relevantie is veel meer te wijten aan de overgrote meerderheid van de nieuwe generatie professionals in de beroepsbevolking die een grotere neiging hebben om 'afgeleid' en 'niet betrokken' te zijn op het werk. Een recent onderzoek van StaffConnect suggereert dat een overweldigend aantal ondernemingsorganisaties vandaag (74,24%) van plan was om de werknemerservaring in 2018 te verbeteren.

 

Hoog tijd dus om rond dit thema een infosessie te organiseren binnen de bedrijvenzone De Prijkels!

 

Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek, met aansluitend een originele teambuildingactiviteit en een deugddoend netwerkingmoment!

Deelname is gratis voor de leden en partners van de vzw.

Niet-leden zijn uiteraard eveneens welkom en betalen €10 pp.


Inschrijven is noodzakelijk en kan je doen via DEZE LINK.

  

Programma:

16u - 16u15:   Ontvangst 
16u15 - 17u:   Debat, Panelgesprek, Q&A
17u - 18u:       Teambuildingactiviteit
18u - 19u:       Netwerking

 

In het debat en panelgesprek komen twee specialisten ter zake aan het woord die je alle info, tips en tricks zullen bezorgen rond dit topic:

Enerzijds zal Els Cocquyt van AGO praten vanuit het werkgeversstandpunt.

En anderzijds zal Cobus Van Gheluwe van Funkey het belang van medewerkers-betrokkenheid onderstrepen vanuit zijn ervaring.

 

Aansluitend aan dit debat is een unieke activteit gekoppeld die je laat kennismaken met wat er voor jouw medewerkers mogelijk is. Knallen zal het zeker doen! ;-)

 

Lang geleden dat we samen een glas konden heffen en netwerken.

 

Wees er zeker bij, we verwelkomen je graag!

 

Het bestuur vzw De Prijkels 

Schrijf je in

 

Infosessie 'Spreken in het Openbaar' met Wim Devilder

Niemand minder dan VRT-icoon Wim De Vilder verzorgt deze opleiding 'Spreken in het Openbaar'. Niet te missen tips & tricks voor elke ondernemer en bedrijfsleider!

Infoavond Consortiumbewaking Securitas

vzw de prijkels en Roeland de Vulder CEO van Securitas nodigen alle bedrijven van de bedrijvenzone uit op deze infoavond. Ze zorgen voor de veiligheid op onze bedrijvenzone en gaan hiervoor 's nachts op pad. We 'zien' ze dus niet (altijd), de mannen van de beveiliging. Daarom organiseren we deze infoavond. Even het licht laten schijnen op zij die we nooit zien, maar die er wel zijn. Verder laat securitas jullie graag kennismaken met hun nieuwigheden zoals combinatie consortium en technologie, gebruik van de app, enz.

Nieuw in het aanbod van de groepsaankoop: een thuisbatterij!

Nieuw in het aanbod van de groepsaankoop: een thuisbatterij! Wie kan meedoen? Oost-Vlaamse KMO’s, VZW’s’, VME’s of zelfstandigen Wie al zonnepanelen heeft, kan meedoen aan de groepsaankoop voor enkel een thuisbatterij. Hiermee kan je je zelfconsumptie verhogen tot zo’n 70% van de elektriciteit die je zelf opwekt. Een slimme zet voor je portemonnee! Na inschrijving krijg je een persoonlijk voorstel. De installatieperiode voor deze groepsaankoop loopt tot half april 2023. Een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen. Ik schrijf me in voor de groepsaankoop.

Prijkels Proper Herfstschoonmaak

Op donderdag 20/10 organiseren we de "Prijkels Proper" Herfstschoonmaak. Na een succesvolle zwerfvuil ruimacties afgelopen lente, nemen we na deze zomerperiode onze volledige zone opnieuw onder handen. Wil je erbij zijn, schrijf je dan snel in!

Indian Summer 2022

Op vrijdagavond 16/09 nodigen we alle werknemers op de Prijkels uit naar onze Indian Summer Afterwork Party. Het is de bedoeling dat dit één groot Prijkels Personeelsfeest wordt. Vanaf 17u is iedereen welkom op het lounge terras aan de surfput in Deinze (baantje inrijden rechtover de kruising van de E3-Laan en de Oudenaardse Steenweg).