Infosessie Employee Engagement
< TERUG NAAR OVERZICHT

Infosessie_Employee_Engagement.jpgUITNODIGING INFOSESSIE


Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek over Employee Engagement.

Aansluitend maak je kennis met een originele teambuildingactiviteit en tot slot heffen we een glas tijdens een deugddoend netwerkingmoment!


Employee Engagement -werknemersbetrokkenheid- is een fundamenteel begrip bij het begrijpen en beschrijven van de relatie tussen een organisatie en haar werknemers, zowel kwalitatief als kwantitatief. Een "geëngageerde werknemer" wordt gedefinieerd als iemand die volledig opgaat in en enthousiast is over zijn werk en zo positieve actie onderneemt om de reputatie en de belangen van de organisatie te bevorderen. Een geëngageerde werknemer heeft een positieve houding ten opzichte van de organisatie en haar waarden. Daarentegen kan een "disengaged" werknemer variëren van iemand die het minimale doet op het werk, tot een werknemer die actief schade toebrengt aan de werkoutput en de reputatie van het bedrijf.

Van een organisatie met een "hoge" werknemersbetrokkenheid mag dan ook verwacht worden dat ze beter presteert dan organisaties met een "lage" werknemersbetrokkenheid.

Werknemersbetrokkenheid verscheen voor het eerst als concept in de managementtheorie in de jaren 1990, en werd wijdverspreid in de managementpraktijk in de jaren 2000, maar het blijft omstreden. Het staat in een niet nader gespecificeerde relatie tot eerdere concepten zoals moreel en werktevredenheid. Ondanks academische kritiek zijn praktijken van werknemersbetrokkenheid goed ingeburgerd in het beheer van human resources en interne communicatie.

Werknemersbetrokkenheid is vandaag synoniem geworden met termen als "werknemerservaring" en "werknemerstevredenheid". De relevantie is veel meer te wijten aan de overgrote meerderheid van de nieuwe generatie professionals in de beroepsbevolking die een grotere neiging hebben om 'afgeleid' en 'niet betrokken' te zijn op het werk. Een recent onderzoek van StaffConnect suggereert dat een overweldigend aantal ondernemingsorganisaties vandaag (74,24%) van plan was om de werknemerservaring in 2018 te verbeteren.

 

Hoog tijd dus om rond dit thema een infosessie te organiseren binnen de bedrijvenzone De Prijkels!

 

Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek, met aansluitend een originele teambuildingactiviteit en een deugddoend netwerkingmoment!

Deelname is gratis voor de leden en partners van de vzw.

Niet-leden zijn uiteraard eveneens welkom en betalen €10 pp.


Inschrijven is noodzakelijk en kan je doen via DEZE LINK.

  

Programma:

16u - 16u15:   Ontvangst 
16u15 - 17u:   Debat, Panelgesprek, Q&A
17u - 18u:       Teambuildingactiviteit
18u - 19u:       Netwerking

 

In het debat en panelgesprek komen twee specialisten ter zake aan het woord die je alle info, tips en tricks zullen bezorgen rond dit topic:

Enerzijds zal Els Cocquyt van AGO praten vanuit het werkgeversstandpunt.

En anderzijds zal Cobus Van Gheluwe van Funkey het belang van medewerkers-betrokkenheid onderstrepen vanuit zijn ervaring.

 

Aansluitend aan dit debat is een unieke activteit gekoppeld die je laat kennismaken met wat er voor jouw medewerkers mogelijk is. Knallen zal het zeker doen! ;-)

 

Lang geleden dat we samen een glas konden heffen en netwerken.

 

Wees er zeker bij, we verwelkomen je graag!

 

Het bestuur vzw De Prijkels 

Schrijf je in

 

Prijkels Minivoetbalcup 2022

Na een veel te lange Corona-periode is het eindelijk terug daar: de Prijkels Minivoetbalcup! De sportievelingen onder ons worden op vrijdag 3 juni verwacht in de sporthal van Nazareth (Drapstraat 76). We starten om 17u en eindigen rond 23u.

Prijkels Proper Lenteschoonmaak

Op donderdag 24/03 organiseren we de "Prijkels Proper" Lenteschoonmaak! Na onze succesvolle zwerfvuil ruimactie afgelopen herfst, nemen we na deze winterperiode onze volledige zone opnieuw onder handen. We rekenen daarbij op vrijwilligers van alle bedrijven die zich over de middag een uurtje willen vrijmaken. Materiaal (fluovestjes, handschoenen, grijpstokken, vuilniszakken, …) wordt door de bedrijvenvereniging en Mooimakers.be ter beschikking gesteld. Praktisch: Datum: donderdag 24 maart 2022 Tijdstip: Tussen 12u en 13u30 Startpunt en route: na inschrijving word je geïnformeerd over deze praktische afspraken Registreren is verplicht en doe je via DEZE LINK Inschrijven kan t.e.m. 18 maart. Voor iedere vrijwilliger voorziet VZW De Prijkels een lekkere pasta van de Pastamobiel, verzorgd door Very Food Catering. Wees er dus zeker bij, we verwelkomen je graag! De actie zorgt niet alleen voor een mooiere wereld, maar bovendien ook voor extra collegialiteit door samen met plezier aan een duurzaam doel te werken. Heel graag tot 24 maart!

Econa Archiefvernietiging

Econa organiseert een mobiele archiefvernietiging op woensdag 16 en donderdag 17 februari 2022. Schrijf in tegen uiterlijk donderdag 10 februari 2022. Dit aanbod geldt voor alle ondernemingen, gevestigd te Nazareth en het volledige grondgebied van bedrijvenzone De Prijkels.

"Prijkels Proper" Herfstschoonmaak

Nadat we noodgedwongen enkele edities moesten annuleren - iets met een wereldwijd virus -, zijn we heel opgetogen om te melden dat we op donderdag 21/10 de "Prijkels Proper" Herfstschoonmaak terug kunnen en mogen organiseren.

Infosessie Employee Engagement

Graag nodigen wij jou uit op donderdag 7 oktober 2021 bij Auberge De Pêcheur voor een dynamisch debat en panelgesprek over Employee Engagement. Aansluitend maak je kennis met een originele teambuildingactiviteit en tot slot heffen we een glas tijdens een deugddoend netwerkingmoment!